1.Blog Gönderim: Web 2.0' la Tanışma


Web 2.0’la Tanışma
Web 2.0 terimi sizlere ne kadar tanıdık gelir bilmem ama benim web 2.0 ile tanışmam 2016 yılına dayanıyor. eTwinning projeleri yapmaya başladığım ve proje çalışmalarını yürütebilmek için web 2.0 araçlarını kullanmam gerektiği zamanlar…
Proje posteri, proje logosu, okul tanıtım videosu, ortak ürün, işbirlikçi araçlar derken; hayatıma giren ve öğrenmek için saatler harcadığım araçlar.
Web 2.0 kavramı ilk kez 2004 yılında gerçekleştirilen “Media Live International” beyin fırtınası konferansında O'Reilly ve Battelle tarafından dile getirilmiştir. İkinci nesil internet sürümünü temsil etmektedir. Web 2.0 ile kişiler, sanal ağlardaki verilere girip düzenleyebilir ve kolaylıkla içerik üretebilirler. Web 2.0 ile milyarca kullanıcıya ulaşmak, kişiler arası etkileşimi sağlamak, içerik üretmek ve kişisel blog yapmak mümkündür (O’Reilly ve Battelle,2009).
Tabi ki ben de bu araçları yalnızca proje çalışmaları için kullanmakla kalmayıp, araçlara derslerimde ve etkinliklerimde yer verdim. Ders başlarında dikkat çekmek, ders sürecinde konuları derinleştirmek ve ders sonlarında ise değerlendirme yapmak için farklı web 2.0 araçlarını kullandım. Öğrencilerime, seviyelerine uygun olarak kullanabilecekleri araçları anlattım. Böylelikle derslerimiz daha dikkat çekici, keyifli ve etkileşimli hale geldi.
Çalışmalarımızı, web2.0 araçları kullanarak yapabilmemizi sağlayan en önemli materyalimiz ise kuşkusuz kullandığımız akıllı tahtamızdı. Eski model ve yarı akıllı olmasına karşın, dizüstü bilgisayar  ve projeksiyonla birlikte bu araçları etkinliklerimizde kullandık. Bu süreçteki en büyük sıkıntımız internet bağlantısı ve bazı araçların milli eğitimin interneti ile açılamıyor olmasıydı. Bu sorunu da kendi akıllı telefonumun internetini kullanarak çözdük.
Kaynakça:O’Reilly, T., ve Battelle, J. (2009). Web Squared: Web 2.0 Five Years On. Erişim adresi:
       https://assets.conferences.oreilly.com/1/event/28/web2009_websquaredwhitepaper.pdf









Yorum Gönder

0 Yorumlar